Περίπου 40.000 παιδιά θα μείνουν εκτός δομών παιδικής φροντίδας τη σχολική χρονιά 2014-2015, καθώς δεν επαρκούν τα κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ για την κάλυψη όλων των αιτήσεων, υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης κατά το Δ.Σ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, με τα 160 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσθηκαν, θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μόλις 60.000 παιδιά και επεσήμανε, ότι η απόφαση να χρηματοδοτηθούν οι δομές κατά 70%, συνεπάγεται ότι περίπου το 30% του προσωπικού που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κινδυνεύει με απόλυση.

 
Ο κ. Δανιηλίδης επανέλαβε την ανάγκη να διασφαλισθούν 250 εκατομμύρια ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών παιδικής φροντίδας και υπενθύμισε την πρότασή του για λήψη 40-50 εκατομμυρίων ευρώ από το Κοινωνικό Μέρισμα και αξιοποίηση των αναπορρόφητων κονδυλίων από τα τομεακά προγράμματα Διά Βίου Μάθηση, Ψηφιακή Σύγκλιση, Διοικητική Μεταρρύθμιση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου -όπως τόνισε- παραμένουν αναπορρόφητα 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία μπορεί να μεταφερθεί ένα τμήμα με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας.

(Πηγή: alterthess.gr)