Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, με τον ίδιο τον Γάνι να είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι 28.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί από το 2015.

«Ο αριθμός των μελών του διεθνούς συνασπισμού που έχει σκοτωθεί είναι μικρότερος από 72», πρόσθεσε ο Αφγανός πρόεδρος. «Αυτό αποδεικνύει ποιος πολεμά», τόνισε.
Από το Νταβός όπου βρίσκεται ο Γάνι επεσήμανε: «Από τότε που έγινα πρόεδρος (…) πάνω από 45.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν κάνει την υπέρτατη θυσία».
«Χρειαζόμαστε ένα σταθερό Αφγανιστάν που θα μπορέσει να διασφαλίσει την ασφάλεια των Αμερικανών, των Ευρωπαίων και άλλων από τη μία πλευρά, όμως κυρίως τα δικά μας δημοκρατικά δικαιώματα και τους θεσμούς», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές του Γάνι έγιναν την ώρα που διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και εκπροσώπων των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι είχαν τετραήμερες συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχος με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί 17 χρόνια.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συνομιλίες συνεχίστηκαν και την Παρασκευή, όμως σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες οι διαπραγματευτές οδεύουν προς μια συμφωνία.