Για πρώτη φορά χρηματοδοτούνται μικρομεσαία ΜΜΕ, μέσω του προγράμματος «Θέσεις απασχόλησης για τους νέους», ενώ μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών, οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς την Ελλάδα ανέρχονται για το 2013 σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Οι συμφωνίες κάνουν λόγο για 350 εκατ. ευρώ στην Ελληνική Δημοκρατία για το πρόγραμμα ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, 50 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και 150 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες.
 
Στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της οικονομίας, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από πλευράς τραπεζών, υπεγράφησαν συμφωνίες με την Alpha Bank, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.