Στα 86 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων, που εντοπίστηκαν μετά από δειγματοληψία στις δικαστικές φυλακές Λάρισας μετά από ακόμα 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  τα 32 θετικά δείγματα αφορούν κρατουμένους της Α΄ και Β΄Πτέρυγας, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί ακόμα 54 κρούσματα.

Μάλιστα, ένα άτομο χρειάστηκε νοσηλεία για τρεις ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με τους υπόλοιπους κρατούμενους να εκδηλώνουν ήπιο συμπτώματα, μέχρι στιγμής. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Σαββατοκύριακο ένας 47χρονος φύλακας της εξωτερικής φρουράς του ιδρύματος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα με τον εντοπισμό των πρώτων 48 κρουσμάτων στο δεύτερο μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας, έγιναν γνωστές πληροφορίες σχετικά με τα ελλιπή και πλήρως ακατάλληλα μέτρα της διοίκησης της φυλακής. Συγκεκριμένα, η διοίκηση έπειτα από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είχε επιβάλλει μέτρα πειθαρχικά, όπως ο 24ωρος εγκλεισμός των κρατουμένων και όχι υγειονομικά, στοιχειώδη μέτρα με τα τεστ να γίνονται μετά από διαμαρτυρία των ίδιων των κρατουμένων, καθώς αρνήθηκαν να μπουν στους θαλάμους μέχρι να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν. «Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους, η κατάσταση στις φυλακές δεν είναι ανευθυνότητα, είναι ένα διαρκές έγκλημα» δήλωσε κρατούμενος των φυλακών, που βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους, η κατάσταση στις φυλακές είναι ένα διαρκές έγκλημα»