Κοινή πρωτοβουλία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Τη συμπόρευσή τους εν όψει των διαδικασιών για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

 Με αυτή την κίνηση του ο υπουργός Υγείας θέτει ουσιαστικά τον εαυτό του εκτός κούρσας για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και τάσσεται στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι το οποίο είχε συμβεί και στις εσωκομματικές εκλογές το 2007. Επισήμως το τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών έγινε για θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας σε σχέση με την τρόικα και ειδικότερα τις δαπάνες για τα φάρμακα.  Το ραντεβού δεν ήταν προγραμματισμένο και ξάφνιασε αρκετούς.Σήμερα το πρωί, ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Ηλία Μόσιαλο, ενώ χθες το βράδυ ο Κώστας Σκανδαλίδης είδε τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Σώζουμε το ΠΑΣΟΚ και την πατρίδα»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει όρθιο, που πρέπει να δώσει μάχες για να μη γονατίσει η χώρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Γνωστοποίησε επίσης ότι οι δύο άνδρες έχουν επικοινωνήσει για αυτή την πρωτοβουλία με πολλούς συναδέλφους τους και τόνισε ότι στόχος τους είναι «να αγκαλιάσει αυτή η ενωτική πρωτοβουλία όλη την παράταξη»

Βενιζέλος: Σοβαρός ορίζοντας είναι το μέλλον της χώρας, η Πέμπτη (σ.σ.: Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ) είναι στενός ορίζοντας. Με την πρωτοβουλία μας θέλουμε να αλλάξουμε τους εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω οτι ο κ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία. Δεν τον είχαμε ενημερώσει για την κίνησή μας. Aναμένουμε να κλείσει καλώς το PSI. Είναι λογικό οι εταίροι μας να θέλουν κάποιες πολιτικές εγγυήσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πρωτοφανή φθορά. Έχουμε κάνει ιστορικά επιλογές βλαπτικές για τον τόπο

Λοβέρδος: 2,8 δισ. ευρώ το ποσό που μπορεί να δαπανήσει η Ελλάδα για φάρμακα το 2012. Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ποσό που αποφασίσαμε για περίθαλψη. Αυτό θα μπει και στην συμφωνία με την τρόικα. Το ΠΑΣΟΚ τραυματίστηκε, μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο πίσω. Βασικός μας στόχος είναι αυτή να είναι μια ενωτική πρωτοβουλία που θα αγκαλιάσει όλη την παράταξη.