Συγκεκριμένα, στην επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προς τον πρόεδρο της Βουλής, την επομένη της συνεδρίασης του Eurogroup ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την οικονομία». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα» και ζητούσε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Τζανακόπουλος: Μια φάση πίσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστήριξε πως η κριτική της αντιπολίτευσης για ήττα της κυβέρνησης είναι «μια φάση πίσω» και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση αυτή, καθώς από τότε που κατατέθηκε το αίτημα μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ΝΔ σχετικά με το ότι η κυβέρνηση δεν πήρε στην ουσία τίποτα για την ελάφρυνση του χρέους, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι είναι αβάσιμοι. Παράλληλα δήλωσε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε και εν συνεχεία η θετική αντίδραση των αγορών διέψευσε τους καταστροφολόγους.