Ως μοναδική λύση σωτηρίας παρουσίασε ο πρώην αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης τον πλειστηριασμό καθώς όπως αναφέρει «το νοσοκομείο βρισκόταν υπό διάλυση» λόγω των χρεών του προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και προς τους εργαζόμενους.
Η πώληση του νοσοκομείου αποτελούσε μονόδρομο, λόγω των οφειλών του στις τράπεζες αλλά και στους εργαζόμενους. Η μόνη εναλλακτική που υπήρχε ήταν το κλείσιμο του.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του νοσοκομείου δε φαίνεται να έδωσε καμία εξηγήσεις σχετικά για τη θέση του επικεφαλής στη νέα του εταιρεία «Ημίθεα» αμέσως μετά τη μεταβίβαση του Ντυνάν. «Το θεωρώ λογικό καθώς συνηθίζεται οι νέες εταιρείες να διατηρούν στελέχη που υπηρέτησαν σε μία θέση και έχουν εμπειρία» ήταν η μοναδική απάντηση, τονίζοντας πως η συγγένεια του με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο διορισμό του στο Ντυνάν.
Μπαλωμενάκης: Τι έκαναν οι διοικήσαντες του νοσοκομείου;
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα του μνημονίου που είχε συναφθεί το 2014, μεταξύ υπουργείου Υγείας, Τράπεζας Πειραιώς και του Ερρίκος Ντυνάν, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, στο οποίο υπήρχε ρήτρα η οποία όριζε ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» μπορούσε να καταγγείλει τη σύμβαση και επομένως να μην οδηγηθεί το νοσοκομείο στον πλειστηριασμό. Σύμφωνα με το έγγραφο της τράπεζας η προσωρινή διοίκηση του Ντυνάν υπέβαλε εκείνη την περίοδο αίτημα χρηματοδότησης, το οποίο όμως δεν εξετάστηκε γιατί, σύμφωνα με την τράπεζα, δεν συνοδεύτηκε από επιχειρηματικό σχέδιο.
«Είναι φανερό, λοιπόν ότι ένα από τα δύο μέρη, η τράπεζα ή η διοίκηση του ιδρύματος, δεν συμπεριφέρθηκε συμβατικά ορθώς» δήλωσε ο Μπαλωμενάκης ενώ πρόσθεσε πως «η επιτροπή πρέπει να εξετάσει εάν οι διοικήσαντες του νοσοκομείου έκαναν ή δεν έκαναν σωστά το καθήκον τους ή αν απλώς περίμεναν το μοιραίο τέλος του Ερρίκος Ντυνάν».
Αιχμές κατά ΕΣΡ
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής άσκησε κριτική στην απάντηση του ΕΣΡ το οποίο ανέφερε πως «το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μπορεί να παρεμβαίνει εφόσον στην ειδησεογραφία των τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών παραλείπεται πλήρως να μεταδοθεί ως είδηση κάποιο γεγονός, το οποίο, κατά γενική παραδοχή, είναι εξόχως και ιδιαιτέρως σημαντικό, παρά το αίτημα της επιτροπής να παρέμβει για το γεγονός ότι η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης αποσιωπά τις εργασίες της, υπογραμμίζοντας πως το θέμα αποτελεί ζήτημα δημοκρατικής τάξεως.
https://youtube.com/watch?v=QeaBZjXVKhM