«Η συγκρότηση μετώπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αμιγώς πολιτικά και καθόλου εκπαιδευτικά κίνητρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη, τονίζοντας πως χρησιμοποιούνται «εντελώς προσχηματικά επιχειρήματα».
 
«Μετά την αποτυχία τους να προβλέπουν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, η ΝΔ μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, επιχειρούν τώρα να εμπλακούν σε ένα νέο αδιέξοδο εγχείρημα, αρθρώνοντας αντιπολιτευτικό λόγο, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο, που θα έχουν ως τελική κατάληξη την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων» ανέφερε ο Κ. Γαβρόγλου ενώ πρόσθεσε πως στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρά της προσπάθειες της αντιπολίτευσης που επιχειρούν να την συκοφαντήσουν, ώστε να ανοίξουν την κερκόπορτα των ιδιωτικών πανεπιστημίων».
 
«Οι μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα συνεχιστούν γιατί τις έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό σύστημα, το ομολογούν όλοι, αλλά και γιατί είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δείχνουν να το αγνοούν με τις καθημερινές δημόσιες τοποθετήσεις τους και λυπάμαι που εξευτελίζονται» κατέληξε.