Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι αρχές των ΗΠΑ ισχυρίζονται πως τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της μεγαλύτερης αγοράς χρήματος του κόσμου βρίσκονται στο απυρόβλητο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, και όχι λόγω έλλειψης προσπαθειών των ελεγκτικών αρχών. Ωστόσο, αντιπαραβάλλεται το παράδειγμα της Ισλανδίας, που άσκησε διώξεις στους επικεφαλής διευθυντές τριών μεγάλων και 23 ακόμη τραπεζών.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνεται, η Μεγάλη Βρετανία έφερε την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον γενικού διευθυντή τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανακοίνωσε τις κατηγορίες εναντίον του αρχιτραπεζίτη, Τζον Βάλεϋ και τριών ακόμη στελεχών της Barclays.
Κατά τα στοιχεία που παραθέτουν οι FT, οι εισαγγελικές αρχές έχουν καταδικάσει 324 περιπτώσεις δανειστών στεγαστικών δανείων, κτηματομεσιτών, προγραμματιστών και άλλων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται στελέχη της Wall Street μεταξύ αυτών.
Τέλος, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στον μόνο χρηματιστή της Wall Street που καταδικάστηκε, του Καρίμ Σεραγκελντίν της Credit Suise, του οποίου το χαρτοφυλάκιο στηριζόταν σε φούσκα ακινήτων, με αποτέλεσμα να τον στείλει στη φυλακή.