Η προετοιμασία της επίσκεψης Μακρόν ανάμεσα στο ελληνικό και το γαλλικό επιτελείο έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες ενώ αναμένεται η επίσκεψη Μακρόν να έχει έντονο οικονομικό-επενδυτικό περιεχόμενο. 
 
Ο Γάλλος πρόεδρος θα φέρει μαζί του επιχειρηματίες και στελέχη του τραπεζικού κλάδου, ενώ οι σχετικές συνομιλίες θα επικεντρωθούν στους τομείς των μεταφορών, ειδικότερα των σιδηροδρόμων, της πληροφορικής, του τουρισμού, του real estate και του αγροδιατροφικού τομέα. 
 
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν συζητήσεις γύρω από την ΕΥΔΑΠ, το ΟΛΘ, την αμυντική βιομηχανία, καθώς και τα επενδυτικά σχέδια της Ρότσιλντ.
 
Η επενδυτική τράπεζα, στην οποία ο εργαζόταν ο Μακρόν, βρίσκεται εδώ και μήνες στην Αθήνα έχοντας αναλάβει ρόλο συμβούλου για την προετοιμασία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ενώ αναμένεται να διερευνήσει τις πιθανότητες επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Στο επίκεντρο ο ΟΛΘ

Κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και επιχειρηματίες για αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις γαλλικών εταιριών στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) καθώς και ενεργειακά. 
 
Ο Μακρόν θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, μαζί με το κλιμάκιο των επιχειρηματιών που θα τον συνοδεύει καθώς αναμένονται ανακοινώσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο, σχετικά με τον ΟΛΘ. Στην κορυφή της ατζέντας του Μακρόν βρίσκεται το σχέδιο γαλλικών επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Δημήτρης Μακρής, τον Ιούνιο εξέφρασε την αισιοδοξία του για «ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης μέσα στους επόμενους πέντε μήνες».