Με αφορμή  την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του δοκιμάστηκαν επί δύο χρόνια και απέτυχαν οικτρά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι όσο και να προσπαθούν να πουλήσουν προστασία στους δημοσίους υπαλλήλους «σας έχουν πάρει είδηση όλοι».

«Τέρμα τα παραμύθια κ. Τσίπρα. Δοκιμάστηκες δυο χρόνια και στη Δημόσια Διοίκηση και απέτυχες οικτρά. Τώρα επιχειρείτε να πουλήσετε προστασία στους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν πείθετε πια κανένα. Σας έχουν πάρει είδηση όλοι. Το ενδιαφέρον σας δεν είναι για τους πολίτες, αλλά μόνο για τους πελάτες».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «η αποκομματικοποίηση, αλλά όχι αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης» , ενώ εκτίμησε πως με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν η διοικητική μεταρρύθμιση «θα βάλει τα θεμέλια για το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη, το κράτος που δεν θα έχει καμία σχέση με ότι βιώσαμε ως σήμερα και με ότι γνωρίζουμε ως σήμερα».