Καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, συνεπάγεται τον κίνδυνο η δόση των 89 δισ. ευρώ (80 από το νέο δάνειο και 9 δισ. ευρώ από το παλαιό) να μην φτάσει στην ώρα της τον Μάρτιο για τη κάλυψη των ομολόγων 14,5 δισ. ευρώ που τότε λήγουν. 

Τα λεφτά του παλαιού δανείου (9 δισ. ευρώ) δεν φτάνουν γιατί λόγω του θρίλερ  του προηγούμενου Σεπτεμβρίου ουσιαστικά η Ελλάδα είναι ένα τρίμηνο πίσω στην καταβολή των δόσεων. Δηλαδή η δόση του Δεκεμβρίου έχει μεταφερθεί στον Μάρτιο και του Μαρτίου (15 δισ. ευρώ) για τον Ιούνιο. 

Συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες,  η φόρμουλα καταβολής τουλάχιστον των 15 δισ. ευρώ για να αποτραπεί η χρεοκοπία. Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, στόχος των δανειστών είναι να διασφαλιστεί μία σχετική σταθερότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ο νέος μηχανισμός τον Ιούνιο και ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος στη Γαλλία.  

Ως εκ τούτου, συνεχίζουν, βασικός στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας στην οποία δηλώνουν προσηλωμένοι, συζητώντας όμως  ξανά το μεταβατικό δάνειο. Ωστόσο, και στην περίπτωση του Plan B  τα λεφτά δεν θα φτάνουν για  τις πληρωμές στο εσωτερικό:   το ελληνικό κράτος θα πρέπει να κάνει μία μεγάλη και απότομη περικοπή δαπανών για να πληρώνει με βάση όσα έσοδα έχει στα κρατικά ταμεία…