«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι πολύ ενθαρρυντικά, δείχνοντας μεγάλη συμμετοχή. Τα δε μηνύματα που παίρνουμε από διάφορες πλευρές δείχνουν ότι ο κόσμος του Δημοσίου στο σύνολό του αναγνωρίζει το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης, παρά την αρχική δυσπιστία και επιφυλακτικότητα και παρά τις 'ομόφωνες' αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων» αναφέρει η υπουργός μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
 
Ωστόσο η εικόνα θα είναι πιο ολοκληρωμένη μετά τις 23 Οκτωβρίου μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση «και τότε θα φανεί αν οι αποφάσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας απεικονίζουν τη βούληση των εργαζομένων».
 
Η υπουργός επαναλαμβάνει πως «πρόκειται για μια διαδικασία αξιοκρατική, απολύτως διασφαλισμένη και θωρακισμένη θεσμικά στο καλύτερο δυνατό επίπεδο» και επισημαίνει ότι «το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως συνέβη με την αξιολόγηση επί των ημερών Μητσοτάκη».

 

«Σε λίγες μέρες διαθέσιμο το ψηφιακό Δημόσιο»
 

Για το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, η Ό. Γεροβασίλη αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων.
 
Τονίζει παράλληλα ότι σύντομα το ψηφιακό Δημόσιο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. «Το ψηφιακό κράτος, στο οποίο στοχεύουμε να φτάσουμε το 2020, έχει λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη αξιοκρατία. Οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες κοστίζουν λιγότερο στο φορολογούμενο πολίτη, ενώ λιγότερη είναι και η αυτοπρόσωπη παρουσία του για την εξυπηρέτησή του» δηλώνει.