Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 16:00, καλούν οργανώσεις του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς να προτείνουν κάποια κυβερνητική στήριξη, ως απάντηση στη συγκέντρωση που έχουν καλέσει μέλη της ακροδεξιάς, που αντιδρούν στη ψήφιση του νόμου για τον αυτοπροσδιορισμό.

«Πιστεύουμε οτι δεν πρέπει να αφήσουμε τα φασιστικά καλέσματα ανεμπόδιστα. Η τρανσφοβική τους ρητορική και φυσικά η φασιστική τους δράση πρέπει να καταπνιγεί. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 22/10 με αντιφασιστικό, αντιτρανσφοβικό και αντιπρατριαρχικό πρόταγμα» αναφέρεται στην εκδήλωση.
 
«Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.

Το κάλεσμα της συγκέντρωσης

Ο νόμος για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή από φασιστικές οργανώσεις, ατομικότητες και θρησκόληπτους/-ες για να καλέσουν εθνικιστική/ φασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Είμαστε αντικυβερνητικά υποκείμενα και συλλογικότητες. Τα “ψίχουλα” που έδωσε η κυβέρνηση Σύριζα στα trans, intersex και non-binary υποκείμενα με τον λειψό νόμο που ψηφίστηκε δεν μας αρκούν ούτε κατά διάνοια. Παρ' όλα αυτά, χωρίς να προτείνουμε καμία κυβερνητική στήριξη, πιστεύουμε οτι η νομική κατοχύρωση είναι θέμα επιβίωσης για ΛΟΑΤΚΙΑ+ -και ειδικά trans και inter- άτομα. Πιστεύουμε οτι δεν πρέπει να αφήσουμε τα φασιστικά καλέσματα ανεμπόδιστα. Η τρανσφοβική τους ρητορική και φυσικά η φασιστική τους δράση πρέπει να καταπνιγεί. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 22/10 με αντιφασιστικό, αντιτρανσφοβικό και αντιπρατριαρχικό πρόταγμα. 

Μισογύνικος, πατριαρχικός και ομοτρανσφοβικός λόγος κομμένος. Ο μισογυνισμός δεν είναι θεωρητική κουβέντα, γύρω μας κακοποιούνται και δολοφονούνται γυναίκες και μη αντρικά υποκείμενα. Ο συντονισμός ζητάει τη συμμόρφωσή σας.