Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, ο Ιερώνυμος υποστήριξε πως δεν χρειάζεται να ψάχνουμε το ποιος φταίει για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω της κρίσης, αλλά να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να μην επικρατεί η κακομοιριά.

«Είμαστε υπεύθυνοι για το καθετί. Εμείς να πρωτοστατήσουμε και, αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, χρειάζεται ενότητα και συνεργασία όλων και όχι κακομοιριά. Να μην ψάχνουμε μόνον ποιος φταίει ή τι φταίει, αλλά και πόσο είναι το βάρος της ευθύνης του καθενός μας».

Αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν πως η Εκκλησία πρέπει να είναι περιορισμένη στα πνευματικά της καθήκοντα, υποστήριξε ότι είναι άποψη λανθασμένη. «Η αγάπη προς τον Θεό δεν μπορεί να είναι ξέχωρη από την αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο. Μπορεί  κανείς να κάνει το καλό, να αγαπά τον άνθρωπο, χωρίς να ασχολείται με ζητήματα πνευματικά. Η άλλη αντίληψη, μεταξύ πολλών Χριστιανών, λέγει ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα πνευματικά και όλα τα άλλα είναι ευθύνη της Πολιτείας. Και οι δύο θέσεις συνιστούν παρεξήγηση. Χρειάζονται και τα δύο: και η αγάπη προς τον Θεό και η διακονία του Θεού, που εμπνέει και δίνεται ως αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο».