Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της δίκης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι φερόμενοι ως δράστες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και άλλες. Τέσσερις από τους ανθρώπους αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους μήνες αργότερα.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες έναν από τους κατηγορούμενους κατοίκους. 
 
Στους μάρτυρες υπεράσπισης συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς. Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνονται στελέχη της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», καθώς και εργαζόμενοι από την εταιρεία που είχε αναλάβει τη φύλαξη του εργοταξίου την νύχτα της επίθεσης.

*Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Θάνου Καμήλαλη για τις δεκάδες δίκες που απαρτίζουν τη «Δίκη των Σκουριών»