Η εταιρεία αναμένεται να επανεκτιμήσει την επένδυση της στις Σκουριές «κατόπιν της έγκρισης και παραλαβής όλων των απαιτούμενων αδειών για το έργο στις Σκουριές σε συνδυασμό και με την ύπαρξη σχέσης συνεργασίας και διαλόγου με την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών και τεχνολογιών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Η εταιρεία προσέφυγε στην άσκηση ενδίκων μέσων, τα οποία θα αφορούν σε τρεις προσφυγές ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του ΥΠΕΝ, προκειμένου να διασφαλίσει τα έννομα δικαιώματά της στην Ελλάδα.
Με τα μέσα αυτά η εταιρεία «αιτείται δικαστική προστασία έναντι της άρνησης του Υπουργείου να προχωρήσει στην έκδοση απαιτούμενων αδειών ρουτίνας. Άρνηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας στις Σκουριές».
 

«Απαιτούμε την κυβερνητική στήριξη για να συνεχίσουμε την επένδυση»
 

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε επιτύχει καλή πρόοδο στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, διεκδικούμε τις απαραίτητες άδειες και την κυβερνητική στήριξη ως βασικά προαπαιτούμενα για να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στις Σκουριές. Συνεπώς, κινούμε τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να θωρακίσουμε τα έννομα δικαιώματά μας, συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθειά μας να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα μέσω του συνεχιζόμενου διαλόγου» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς.
 
Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος  και Ενέργειας ανέφεραν ότι όσο διαρκεί η διαδικασία της διαιτησίας δεν θα προχωρήσουν σε κανένα σχόλιο αναφορικά με την απόφαση της καναδέζικης εταιρείας.