Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 συνεχίζεται στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η δίκη των δεκαοκτώ (18) αστυνομικών, δέκα έξι (16) επικεφαλής διμοιριών Υ.Α.Τ. και δυο (2) μελών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, για την καταστολή και την αστυνομική βία εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, του διημέρου 28 και 29 Ιουνίου 2011, κατά του πρώτου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Όπως καταγγέλλει η «Παντιέρα», σήμερα πολλοί από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έχουν αμειφθεί και προαχθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «η δίκη γίνεται σε συνθήκες παρασιώπησης και συγκάλυψης, ενώ Δικαιοσύνη και κυβέρνηση απέχουν προκλητικά από τις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και την συνολική απόδοση ευθυνών, σε όλους τους υπαιτίους και για τα κακουργήματα που διέπραξαν».

Γίνεται κάλεσμα για συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ. στα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Εκει θα μιλήσουν οι πολιτικώς ενάγοντες και μάρτυρες κατηγορίας Αδαμόπουλος Νίκος Βαϊνάς Παντελής Καλομοίρης Γρηγόρης Μπαλασόπουλος Θέμης Παναρέτου Λευτέρης Χαρίσης Γιώργος, αλλά και οι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κώστας Ζηκογιάννης που είναι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής.