Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση, καθώς ο εισαγγελέας θα αναζητήσει ενδεχόμενες παράνομες πράξεις και των αστυνομικών, αλλά και των διαμαρτυρόμενων για τους πλειστηριασμούς.
Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται, επίσης, όσα ισχυρίζεται στην αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Υπενθυμίζεται ότι η μήνυση που κατέθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τους Στρατούλη- Μπαρτζώκα είναι σε βάρος Τόσκα-Κοντονή, Αρχηγού της ΕΛΑΣ και παντός άλλου υπευθύνου και γίνεται λόγος «για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές».
«Δυσφορία» για τα επεισόδια
Την δυσφορία του έχει εκφράσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.Ο ΔΣΑ κάλεσε την κυβέρνηση να «προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών».
Αναλυτικότερα, ο ΔΣΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι «είναι αυτονόητο ότι σε ένα κράτος δικαίου οι λειτουργίες απονομής της Δικαιοσύνης εντός των δικαστηρίων προϋποθέτουν συνθήκες ασφαλείας και προστασίας όλων των συμμετεχόντων» και «κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το νόμο».
Για τον λόγο αυτό, σημειώνει ο ΔΣΑ, «οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρέος να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα». Παράλληλα, ο ΔΣΑ σημειώνει ότι «όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην Ελληνική Αστυνομία».
Σημειώνεται ότι η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί δέσμευση της δεύτερης αξιολόγησης και αποτελούσε ένα από τα μεγάλα αγκάθια για την κυβέρνηση, και έρχεται εν μέσω της τρίτης αξιολόγησης και κατόπιν ισχυρών πιέσεων δανειστών και τραπεζών. Τελευταίο αγκάθι προς την εφαρμογή τους, η αποχή των συμβολαιογράφων που έληξε την περασμένη Δευτέρα, μετά την παραίτηση πέντε μελών του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.