Σύμφωνα με την εφημερίδα μετά από περίπου 18 μήνες από το δημοψήφισμα για το Brexit το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι κατά 0,9% μικρότερο από εκείνο που υπολογίζεται ότι θα ήταν αν η Βρετανία παρέμενε στην Ένωση.
 
Οι οικονομολόγοι του London School of Economics (LSE) εκτιμούν πως η αξία της στερλίνας έχει υποτιμηθεί κατά 10% μετά το δημοψήφισμα. Σήμερα ο πληθωρισμός της Βρετανίας βρίσκεται στο 3,1% ενώ την εποχή του δημοψηφίσματος ήταν μόλις 0,4%, αύξηση την οποία το LSE βασίζει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
 
Ο ΟΟΣΑ έχει εκφράσει ανησυχία για την «επιβράδυνση που έχει προκαλέσει στη βρετανική οικονομία η απόφαση για Brexit» ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ότι η Βρετανία αποτελεί την «αξιοσημείωτη εξαίρεση» στη γενικότερη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.
 

Απίθανο να διεξαχθεί εμπορική συμφωνία
 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είναι απίθανο να διεξαχθεί ειδική συμφωνία για το Σίτι του Λονδίνου, μιλώντας στην Guardian.
 
Ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο οι βρετανικές τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις να χάσουν τη δυνατότητα να τους επιτρέπεται να κάνουν ελεύθερες συναλλαγές στην ΕΕ.
 
«Δεν υπάρχει ενιαία εμπορική συμφωνία που να είναι ανοικτή στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες» τονίζει ο Μπαρνιέ προσθέτοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των «κόκκινων γραμμών» που επέλεξαν οι Βρετανοί.