Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, η Θ. Φωτίου δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα κράτος κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες, ώστε να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες που ρημαχτήκανε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έχουν πλέον μεγάλη ανάγκη.

«Στήνουμε κράτος κοινωνικής προστασίας που αφορά όλους τους πολίτες. Η αντιπολίτευση άφησε ένα λαό χωρίς κοινωνική προστασία και ένα δίχτυ ασφαλείας σε αυτούς που ρήμαξε, το μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού που βρέθηκε σε συνθήκες ένδειας και μεγάλης ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.


«Δεν είναι λεφτά για πέταμα οι κοινωνικές δαπάνες»

Κατηγόρησε τη ΝΔ που θεωρεί τις κοινωνικές δαπάνες «λεφτά για πέταμα», τονίζοντας πως οι έρευνες δείχνουν ότι οι δαπάνες αυτές βοηθούν στην ανάπτυξη. «Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι για κάθε ευρώ που δίνεται στις κοινωνικές δαπάνες πολλαπλασιάζεται επί 1,03 – 1,6 στο ΑΕΠ δηλαδή όχι μόνο δεν είναι λεφτά που πάνε χαμένα αλλά προστίθενται στην ανάπτυξη».

Αναφερόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» τα επιδόματα και το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να αφήσει απροστάτευτους τους πιο αδύναμους που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, ενώ έκανε λόγο και για αναδιανομή του πλούτου.

«Το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε 3,5 περίπου εκατομμύρια πολίτες. Μπαίνοντας στην κρίση σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στη φτώχεια βρισκόταν 2 εκ. συμπολίτες μας και όταν αναλάβαμε είχε γίνει 3.900.000. Οι άνθρωποι που έφτασαν τον κόσμο να μην έχουν ούτε έναν εργαζόμενο δεν μπορούν να μιλάνε για ψίχουλα. Είναι γεγονός ότι με τους μνημονιακούς όρους πλήττονται μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αφήνεις τους πιο αδύναμους απροστάτευτους. Η Αριστερά πάντα μιλάει για αναδιανομή του πλούτου. Δεν μπορεί ο πλούτος να είναι στα χέρια ελάχιστων και όλοι οι άλλοι να χάνουν μονίμως».

Τέλος, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν έχει στόχο την υπερφορολόγηση των πολιτών και είναι «υπέρ της αναδιανομής του πλούτου και όσο θα βγαίνουμε από τα μνημόνια θα μειώνονται και οι φόροι για τους πολίτες». Στάθηκε και στην κανονικότητα της αγοράς εργασίας. «Όλη η προσοχή μας είναι στην εργασία. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να υπάρξει μια αγορά εργασίας που θα επανέρχεται σε μια κανονικότητα».