Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να τη χειριστούν αυτοί που την άνοιξαν και πρόσθεσε πως «εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του έθνους δεν θα γίνουμε».

Αναφερόμενος στην  κόντρα που έχει ξεσπάσει για την ονομασία της ΠΓΔΜ, υποστήριξε ότι δεν θα δεχόταν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος χωρίς την αλλαγή Συντάγματος της γειτονικής χώρας, όπως έκανε Νίμιτς και τόνισε ότι θα φρόντιζε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Εγώ θα ενημέρωνα πρώτα από όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το σύνταγμά τους. Και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς».