Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου  ο συνθέτης «δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα».
 
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατόπιν εξουσιοδότησης του Συντονιστικού, ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, Πατσίκας Μιχαήλ, επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη ώστε να του μεταφέρει την πρόσκλησή μας να παραστεί ως ομιλητής στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος. Ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού εξέφρασε την περηφάνιά του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ελληνικού Λαού στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα».
 
Ανάμεσα στους διοργανωτές είναι η Νίνα Γκατσούδη εκπρόσωπος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και ο οποίος συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα και ως δημοσιογράφος – διοργανώτρια η Γεωργία Μπιτάκου.