Με αφορμή τις τριβές που έχουν προκύψει στον κυβερνητικό σχηματισμό για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έχουν προκύψει σενάρια σχετικά με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να αντικαταστήσουν τους ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί εταίροι.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν απέκλεισε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόνισε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν υπάρξουν εκλογές. «Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι. Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα», ανέφεραν συνεργάτες της.

Σε πιο επιθετικό τόνο, ο πρόεδρος του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν στην αντιπολίτευση πολλοί που είναι πρόθυμοι να αντικαταστήσουν στους ΑΝΕΛ και υπογράμμισε πως το κόμμα του δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα».