«Αφού υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι είναι Κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018 ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρει η ΝΔ ανακοίνωσή της προβάλλοντας δύο δηλώσεις. Η πρώτη του Αλέξη Τσίπρα υπέρ της σύνθετης ονομασίας, και η δεύτερη του Πάνου Καμμένου που τάσσεται κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται δηλώσεις του αρχηγού των ΑΝΕΛ, ο οποίος τονίζει πως «δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο Μακεδονία. Και βεβαίως ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι και το “New Μακεδονία”, και το “Upper Μακεδονία”, και το “Κάτω Μακεδονία”, και στο “πλάι Μακεδονία”».

«Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον – εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας – είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί, την περασμένη εβδομάδα, η ανάσυρση δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάνη, που κατά το παρελθόν έχουν ταχθεί υπέρ της λύσης της σύνθετης ονομασίας, καθώς και στιγμιότυπο από συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1994, όπου επίσης ζητεί την έγκριση αντίστοιχης λύσης.