Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών στο στέλεχος της ΧΑ Θεόδωρε Καλογιάννη  για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, σε βάρος των τριών από τα τέσσερα θύματα που χτύπησαν τα μέλη της οργάνωσης στο κεφάλι.
 
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου έγινε η επίθεση, ήταν το σχολείο όπου ήταν μαθητής ο Παύλος Φύσσας και ανήμερα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 τάγματα εφόδου της οργάνωσης επιτέθηκαν στο σχολείο, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως εκλογικό κέντρο, πραγματοποιώντας επίθεση κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ.
 
Σύμφωνα με τους μάρτυρες το τάγμα εφόδου αποτελούνταν από 10-15 μέλη της Χρυσής Αυγής που κατέφτασαν με μηχανές και φορούσαν μαύρα ρούχα, παντελόνια παραλλαγής, κράνη και γάντια μηχανής και επικεφαλής τους ήταν ο Νεκτάριος Σαλούφας, γνωστός από την καταδίκη του για προγενέστερη επίθεση της οργάνωσης σε βάρος μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2012.
 
Σημειώθηκαν τέσσερεις επιθέσεις, εκ των οποίων μια σε μια γυναίκα, με γροθιές και με τα κράνη τους, καταφέρνοντας σε βάρος τους χτυπήματα στο κεφάλι. Η Αστυνομία προχώρησε τότε σε δύο προσαγωγές και οι προσαχθέντες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα στο αστυνομικό τμήμα. Επρόκειτο για τον Θεόδωρο Κολιογιάννη και ένα ακόμη μέλος της ΧΑ, ο οποίος εντωμεταξύ μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης απεβίωσε.
 

Οι απλοί επόπτες
 

Σε πρώτη προσπάθεια τους, οι δράστες ήθελαν να αρνηθούν τη σχέση τους με την εγκληματική ενέργεια, δηλώνοντας πως βρέθηκαν στο συμβάν ως «επόπτες» της ΧΑ για την εκλογική διαδικασία. Ο Καλογιάννης ωστόσο απεικονίζεται σε φωτογραφία μαζί με γνωστά στελέχη και βουλευτές της χα, ενώ όπως φαίνεται αποτελεί κι ο ίδιος στέλεχος της οργάνωσης στον Πειραιά. Ανάμεσα στους απεικονιζόμενους και ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος.
 
Εκτός από τον Παναγιώταρο στην φωτογραφία μπορεί κανείς να δει και τα στελέχη Σωτήρη Δεβελέκο και Νεκτάριο Σαλούφα, τον επικεφαλής, σύμφωνα με τις καταθέσεις, της επίθεσης στο 5ο Δημοτικό Κερατσινίου,, ενώ μεταξύ τους ξεχωρίζει και ο Αλέξανδρος Τζούλιος, γνωστός με το όνομα «Απέλλα» και ήδη κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση για την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο του Πειραιά «Φαβέλα».