Το Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑαπό το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα», εναντίον του οποίου αγωνίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
 
Η επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αν Σαμπουρέν, σχολιάζοντας το αίτημα του PG έκανε λόγο για μια «θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της».
 
Για την υπεύθυνη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «το Parti de Gauche αναζητά ένα πρόσχημα για να κόψει τις γέφυρες». «Πίσω από το αίτημα για καθαρότητα, υπάρχει το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν άλλοι σκοποί», πρόσθεσε.
 
«Η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης» δήλωσε από μεριάς του ο πρόεδρος ης Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχολιάζοντας τη θέση του γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο που μπορεί να κερδίσει υπέρ των φτωχότερων της κοινωνίας – όπως γίνεται ορατό στο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές. Το πρόγραμμα του κόμματος δείχνει ότι είναι σταθερά τοποθετημένο πολιτικά εντός του δημοκρατικού και σοσιαλιστικού φάσματος» συνέχισε.