Σε  δήλωση του στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, ο Δ. Καμμένος δήλωσε πως δεν αποδεικνύεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία χρηματισμού πολιτικών από τη Novartis. Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στην τηλεοπτική εκπομπή SBC life, δήλωσε πως υπάρχει σκάνδαλο Novartis, στο οποίο εμπλέκονται χιλιάδες γιατροί, αλλά σε ό,τι αφορά στους πολιτικούς «δεν προκύπτει δόλος, σκοπιμότητα, χρηματισμός και δεν υπάρχει απόδειξη γι΄ αυτό, υπάρχει μια κατηγορία».

Υπογράμμισε ότι είναι γνώστης οικονομικών και νομικών θεμάτων, τονίζοντας πως με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα είναι πολύ δύσκολα να παραπεμφθεί στις Αρχές κάποιος από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους. «Εμείς ως βουλευτές, να διαβάσουμε τον φάκελο, ότι έχουμε σήμερα ξαναλέω, γιατί μεθαύριο μπορεί να ‘χουμε άλλα στοιχεία, με αυτά που έχουμε σήμερα, για να παραπέμψουμε ανθρώπους δεν είναι εύκολο να γίνει, έως αδύνατο, το λέω εγώ γιατί ξέρω πολύ καλά νομικά, οικονομικά».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παύλο Πολάκη, που δήλωσε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της εταιρίας, ο Δ. Καμμένος έκανε λόγο για αποκάλυψη που «προκύπτει βέβαια τρεις μέρες μετά αφού ανοίξαμε τον φάκελο και είδαμε».