Σύμφωνα με το Μισθοδικείο, οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 καθώς αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι σχετικές διατάξεις για τη μείωσή τους, όπως και ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Καθημερινή».
 
Οι δικαστικές συντάξεις που είχαν μειωθεί κατά 74% μετά το 2012, πρόκειται να αναπροσαρμοστούν στα τότε επίπεδα, έπειτα από την απόφαση του Μισθοδικείου. Για παράδειγμα, η σύνταξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που είχε φθάσει στα 1.450 ευρώ να επανέλθει στα επίπεδα του 2012, δηλαδή περί τα 2.800 ευρώ.
 
«Δεν αποκλείεται η επέμβαση του νομοθέτη για μείωση των συντάξεων λόγω επιτακτικής ανάγκης προς κάλυψη των οικονομικών αναγκών της χώρας και βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά όμως η επέμβαση πρέπει να γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι μειώσεις αυτές δεν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο και είναι πράγματι πρόσφορες για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος» αναφέρεται στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.
 
«Επομένως, λόγοι αποκλειστικά οικονομικοί ή για επίτευξη δημοσιονομικών στόχων δεν μπορούν από μόνοι τους να δικαιολογήσουν περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση εκείνη των αιφνιδίων, αλλεπάλληλων ή σοβαρών περικοπών που  αποτρέπουν πράγματι το έως τότε ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς» προστίθεται.
 
Με την απόφαση του το Μισθοδικείο, παραπέμπει όλες τις αποφάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να καθορίσει τις αναδρομικές διαφορές που πρέπει να λάβουν οι δικαστές  στις συντάξεις τους.
 
Αναμένεται ωστόσο η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την η συνταγματικότητα ή μη των περικοπών των συντάξεων για χιλιάδες συνταξιούχους με τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου.