Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να μιλά για το «δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της», υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν μετά τα τρία χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Κάηκε το ηθικό σας πλεονέκτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δηλητηριάζετε τον πολιτικό βίο»

Ισχυρίστηκε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι «όλα στο φως» και πρόσθεσε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται και θέλει να αποκαλυφθούν τα πάντα ψηφίζοντας «ναι» σε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για Επιτροπές, κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ. Κάλεσε την κυβέρνηση «να δείξει έστω τώρα πολιτική γενναιότητα και να υπερψηφίσει τη πρόταση της ΝΔ», ώστε να ερευνηθεί σε βάθος η ακολουθούμενη πολιτική για το φάρμακο τα τελευταία χρόνια.

Προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία» και ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους. Εκτίμησε πως η υπόθεση θα καταρρεύσει και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο.

«Δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση. «Αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση, να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο. Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος».