Ευρισκόμενος στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός δήλωσε ότι «μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων, δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία».
 
Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις τροποποιήσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο Κ. Γαβρόγλου απαντά πως «δεν προτιθέμεθα να κάνουμε πίσω, διότι δεν αφορά αυτό που γίνεται τώρα και αυτό που θα γίνει του χρόνου». «Προχωράμε στην αναμόρφωση αυτών των βιβλίων και μάλιστα προχωράμε και με πολύ μεγάλη συναίνεση των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ βαθιά αυτά τα ζητήματα, όπως επίσης και της Εκκλησίας» προσέθεσε.
 

Επιστολή καθηγητών Νομικής για «κατάσταση βαριάς παρανομίας» 
 

Καθηγητές της Νομικής Σχολής υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στην οποία κάνουν λόγο για «κατάσταση βαριάς παρανομίας» τονίζοντας ότι «καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα».
 
Η επιστολή κοινοποιείται στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον διοικητή του Α.Τ. Εξαρχείων, τον δήμαρχο Αθηναίων, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
«Διαμαρτυρόμαστε ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι για τη χείριστη παιδαγωγική του φαινομένου, την παιδαγωγική της ανοχής της παρανομίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας των πλέον δυστυχούντων συνανθρώπων μας, των θυμάτων των εμπόρων ναρκωτικών» υποστηρίζουν στην επιστολή.
 
«Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας» σημειώνουν οι καθηγητές.
 
Παράλληλα, δηλώνουν ότι εάν δεν αντιμετωπισθεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα προστατεύσουν την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών και θα περιφρουρήσουν το κύρος της Σχολής, «λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί».
 
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής ο υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι «πρέπει κανείς να είναι πολύ ασόβαρος για να κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ή εμένα για ανοχή σε τέτοια φαινόμενα . Είναι δυνατόν να έχουμε ανοχή; Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι λύσεις».