Ο 22χρονος Στέφον Κλαρκ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στις 18 Μαρτίου, στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, έχοντας γυρισμένη την πλάτη. Όπως ανέδειξε η νεκροψία, ο νεαρός  δέχτηκε έξι σφαίρες στην πλάτη, μια στα πλευρά και μια στο πόδι. Ο Στεφόν δε δέχτηκε καμία σφαίρα από μπροστά, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 22χρονος έσπαγε τζάμια αυτοκινήτων στο Σακραμέντο καταδιώκοντας των μέχρι το σπίτι των παππούδων του με τους οποίους ζούσε, όπως αναφέρει το Reuters.
 
Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, ο νεαρός αρνήθηκε να σταματήσει και να υπακούσει τις εντολές της αστυνομίας και στράφηκε προς το μέρος τους κρατώντας ένα αντικείμενο. Οι αρχές θεωρώντας πως ο Στέφον κρατάει όπλο άνοιξαν πυρ εναντίον του, όμως αργότερα διαπιστώθηκε ότι κρατούσε ένα κινητό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


 

H οικογένεια του νεαρού ζήτησε να διενεργηθεί αυτοψία, η οποία έδειξε ότι ο 22χρονος δέχτηκε σφαίρες στην πλάτη και στα πλευρά του, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως ήταν στραμμένος προς το μέρος τους.
 
«Ο ισχυρισμός ότι ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία της νεκροτομής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ιατροδικαστής Μπένετ Ομάλου.
 
«Κοιτούσε προς το σπίτι, με την αριστερή του πλευρά στραμμένη προς τους αστυνομικούς. Δεν τους κοίταζε. Ο 22χρονος υπέφερε επί 3 με 10 λεπτά προτού ξεψυχήσει, ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος», πρόσθεσε.
 

«Τον εκτέλεσαν»
 

«Τον πυροβόλησαν σα να ήταν σκύλος» είπε ο αδερφός του Στέφον για τη δολοφονία μιλώντας στην Guardian. «Τον εκτέλεσαν».
 
«Δε θα έπρεπε να υπερασπίζομαι τον αδερφό μου. Θα πρέπει (σ.σ. οι αστυνομικοί) να αποδείξουν την αθωότητα τους, συνέχισε.
 
Στις 23 Μαρτίου, στο Σακραμέντο διαδήλωσαν για τη δολοφονία του άοπλου Αφρο – Αμερικανού. 
 
Οι διαδηλωτές έκλεισαν τους αυτοκινητόδρομους και εμπόδισαν τους οπαδούς των NBA να εισέλθουν στην αρένα των Sacramento Kings. Οι Kings έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τον Στέφον.