Οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, είναι ισότιμοι -η ζωή επιφυλάσσει σε όλους μια αρχή κι ένα τέλος χωρίς εξαιρέσεις. Κι όμως, η κοινωνική συμβίωση παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ανισότητες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ένας δεν έχει να φάει, άλλος έχει τη δυνατότητα να ταΐσει πολιτείες ολόκληρες – και οι δυό τους μπορεί να ζουν δίπλα δίπλα. Σε μια αγορά υπερπροσφοράς αλλά καθόλου ζήτησης, όπου η έννοια της εργασίας τείνει να καταργηθεί, ο ανταγωνισμός για μια θέση παίρνει διαστάσεις τερατώδεις, καταντάει σχεδόν γελοίος. Η τεχνική του animation έχει την ιδιαιτερότητα να προσεγγίζει και να ερμηνεύει την πραγματικότητα με μια αθωότητα που κάνει ακόμη και τα πιο άσχημα να φαίνονται (τουλάχιστον) ανεκτά.  

French Roast

Δεκαετία του '60 στο Παρίσι: Ένας τυπικός, Παριζιάνος επιχειρηματίας γλιτώνει τον εξευτελισμό χάρη στην απρόσμενη βοήθεια ενός άστεγου. Πολυβραβευμένο animation του Fabrice O. Joubert, το French Roast ήταν, προ τριετίας, υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ. 

One Man Band

Σε ένα γραφικό χωριό, ξεσπάει ασυγκράτητος ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο one-man bands, που κινδυνεύουν να χάσουν τόσο την αμοιβή όσο και το ταλέντο τους, θολωμένοι ο ένας από την ύπαρξη του άλλου. Ένα animation γραμμένo και σκηνοθετημένο από τους Andrew Jimenez και Mark Andrews – μια βραβευμένη παραγωγή της εταιρείας Pixar (2005).