Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές και φοιτητές, ενάντια στην επέμβαση στη Συρία. Φοιτητές και μαθητές ζητούν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δοθούν περισσότεροι πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

Η πορεία αναμένεται να κατευθυνθεί προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
 

Σημειώνεται ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά τα πυραυλικά χτυπήματα ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, σε απάντηση στη φερόμενη επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στην Ντούμα το προηγούμενο Σάββατο, παραμένει τεταμένο το κλίμα, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να κρατούν υψηλά τους τόνους ενώ η απειλή ενός νέου χτυπήματος είναι ορατή, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των τριών χωρών που πραγματοποίησαν την τελευταία επίθεση. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία «για την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία από τις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από μέλη του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων.
 

Τραυματίες και προσαγωγές


Σύμφωνα με το Αθήνα 9,84 μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ, προσπάθησαν με σκοινιά και με τροχό να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν που βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις από τις οποίες σημειώθηκαν τραυματισμοί ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές