Την 114η Πτέρυγα Μάχης και την 331 Μοίρα Παντός Καιρού (Μ.Π.Κ) στην Τανάγρα, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης υπηρετούσε ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Πέμπτη 12 Απριλίου, μετά την πτώση του Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε στα πλαίσια επιχειρησιακής αποστολής, κοντά στη Σκύρο.
 
Ο Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του εκεί ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για τις συνθήκες και την κατάσταση στο Αιγαίο.
 
«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο» τόνισε ο Κ. Μητσότακης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

 
Όσον αφορά τα τεκταινόμενα με την Τουρκία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα επιδιώκει καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία. 
Τονίσε όμως ότι «Δεν μπορεί να δεχθεί, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας»
 
Επιπροσθέτως, έκανε επίκληση από την Τανάγρα προς τη Τουρκία, να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη από τις αρχές Μαρτίου.
 
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού» πρόσθεσε ο Κ.Μητσοτάκης.
 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Β' Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης επιβεβαίωσε τον πρόεδρο και την κομματική γραμμή της παράταξης του, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για ανταλλαγή, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι επιβάλλονται από το Σύνταγμά μας και από την ίδια τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και η Τουρκία αυτό οφείλει να το κατανοήσει» 
 
Στη συνέχεια, ο Κ.Χατζηδάκης σχολιάσε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία «από εκεί και πέρα η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, από πλευράς χειρισμών, έχει δείξει μία παρατεταμένη αμηχανία και σύγχυση και κινείται σαν εκκρεμές. Τη μια μέρα έχει έναν λόγο κατευναστικό, την άλλη μέρα κινείται με στολές παραλλαγής και αυτό νομίζω δίνει αφορμές στην Τουρκία να εντείνει την προκλητικότητά της, γιατί τα μπερδεμένα αυτά μηνύματα, τα οποία εκπέμπονται, θεωρούνται ένδειξη αδυναμίας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου».
 
Υπενθυμίζεται ότι την ίδια γραμμή ακολουθεί και η κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει «σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτες και απορριπτέες. Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».