Στην κατασκευάστρια εταιρεία βρίσκεται ο καταγραφέας πτήσης του Mirage 2000 – 5 το οποίο κατέπεσε στις 12 Απριλίου κοντά στη Σκύρο, προκαλώντας το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, κατά τη διάρκεια διερευνητικής αποστολής.
 
Σύμφωνα με το Militaire.gr, οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τον καταγραφέα πτήσης απέκλεισαν το ενδεχόμενο το πολεμικό μαχητικό να κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης. Επιπλέον, αποκλείστηκε το σενάριο της υποξίας η οποία θα μπορούσε να προκληθεί από κάποιο τεχνικό πρόβλημα σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο πετούσε το Mirage 2000 – 5. Τα μέχρι τώρα στοιχεία φανερώνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του πιλότου, το λεγόμενο βέρτιγκο (κρίση ιλίγγου που προκαλεί έντονη ζαλάδα, αποπροσανατολισμό, απώλεια ισορροπίας, εμβοές – δηλαδή κουδούνισμα στα αυτιά , τάση λιποθυμίας ή και απώλεια των αισθήσεων. Χαρακτηρίζεται από την ψευδαίσθηση της κίνησης, με το άτομο να αισθάνεται συνήθως ότι περιστρέφεται μέσα στον χώρο)
 
Τέλος, το πόρισμα αναμένεται να είναι απόρρητο και πρόσβαση θα έχει μόνο η σύζυγος του Γ. Μπαλταδώρου, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Το τελικό πόρισμα από την γαλλική εταιρία αναμένεται να δοθεί στην πολεμική αεροπορία εντός των επόμενων δέκα ημερών.