Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, σε συναντήσεις που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον Σολτς να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών.

«Δεν ντράπηκε να πάει μέχρι το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων; Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τη συζήτηση της προ ημερησίας για την οικονομία.

«Αποδείξατε αυτές τις ημέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Ντροπή, ντροπή, ντροπή, κύριε Μητσοτάκη. Ντροπή σας απέναντι στους συνταξιούχους, στους Έλληνες πολίτες, στο κόμμα σας, απέναντι στη χώρα. Υπερασπίζεστε τα στενά κομματικά σας συμφέροντα» συμπλήρωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική η εικόνα του Μητσοτάκη

«Η σημερινή αποκάλυψη της “Εφημερίδας των συντακτών” σχετικά με τα παρακάλια Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σολτς για να μειωθούν οι συντάξεις, δείχνει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αρχηγός της ΝΔ. Δεν περιμέναμε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας και υπονόμευσης των συμφερόντων της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα προσθέτει: «είναι πραγματικά ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αθλιότητες αυτές εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς».

«Όταν η Ευρώπη ήταν με την λιτότητα, η ΝΔ ήταν αγκαζέ με την κυρία Μέρκελ. Σήμερα που ολοκληρώνεται η λιτότητα, η ΝΔ ασκεί κριτική. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για το δημοσίευμα της Εφ. Συν.» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Εσείς είστε ο ψεύτης»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, αφού πήρε τον λόγο, μετά τον πρωθυπουργό, διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Μάλιστα στην προσπάθεια του να αμυνθεί εξαπέλυσε παρόμοια πυρά στον Α. Τσίπρα, αποκαλώντας τον ψεύτη.

«Αν κάποιος δεν θέλει να κοπούν οι συντάξεις, αυτή είναι η ΝΔ»

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιάννης Βρούτσης έσπευσε να δηλώσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει μία κυβερνητική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της μη περικοπής των συντάξεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αν κάποιος δεν θέλει να κοπούν οι συντάξεις, αυτή είναι η Ν.Δ., γιατί δεν ψηφίσαμε κανένα νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που τις περικόπτει».

Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση δεν έχει παρά να φέρει νέο νόμο που να καταργεί τον νόμο Αχτσιόγλου, ενώ την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε ένα ισορροπημένο ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο δεν απαιτούνταν αλλαγή στο συνταξιοδοτικό έως το 2060.