Να ψηφιστεί η τροπολογία του ΚΚΕ για τις συντάξεις καλεί το Κοινοβούλιο ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στους Αγίους Θεοδώρους, στο πλαίσιο του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή η μόνη λύση για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα» περαιτέρω μείωσης των συντάξεων «είναι να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, για να μην υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις».
Η τροπολογία προβλέπει αναίρεση των διατάξεων του νόμου Ν. 4387/2016, που προβλέπει τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται ότι «οι καταβαλλόμενες ή καταβλητέες κατά την 12/5/2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 4387/2016, κύριες συντάξεις, πλην των συντάξεων του ΟΓΑ, οι οποίες χορηγήθηκαν με προγενέστερες του Ν. 4387/2016 διατάξεις, συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά το χρόνο αυτό και εξακολουθούν να διέπονται από το νομικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, μέχρι τη με οποιονδήποτε τρόπο απώλεια του σχετικού δικαιώματος. Οι διατάξεις του άρθρ. 14 Ν. 4387/2016 (“Αναπροσαρμογή συντάξεων – προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων”) και 33 Ν. 4387/2016 (“Αναπροσαρμογή συντάξεων – προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων”) όπως ισχύουν σήμερα, καταργούνται καθώς και άλλη αντίθετη διάταξη».