Την αποχώρηση προσεχώς του δικηγόρου του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου θα αποχωρήσει από τη θέση του το φθινόπωρο, λίγο μετά την επικύρωση (ελπίζω) του διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανακοίνωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.
 
«Εργάστηκα πολύ καιρό με τον Ντον και πραγματικά εκτίμησα τη δουλειά του», έγραψε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για την αποχώρηση αυτή ή για την ταυτότητα του αντικαταστάτη του.
 
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της αποχώρησης έρχεται δύο εβδομάδες μετά από δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο ΜακΓκαν «συνεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό» με την έρευνα που διεξάγει η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ αναφορικά με τις υποψίες συνωμοσίας μεταξύ της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του ρεπουμπλικανού υποψηφίου και της Ρωσίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη, ενώ ο πρώην προσωπικός του δικηγόρος Μάικλ Κόεν επίσης παραδέχτηκε την ενοχή του για φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, αδικήματα που αποκαλύφθηκαν από την έρευνα του Μάλερ, αλλά χωρίς να έχουν σχέση με τη Ρωσία.
 
*Διαβάστε το σχετικό κείμενο του TPP για την πολιτική κρίση της κυβέρνησης Τραμπ: Οι μνήμες του Watergate, εφιάλτης για τον Τραμπ