Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κλίση 7 μοιρών σημειώθηκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο ξεκίνησε από τον Πειραιά προς τα Χανιά και έπιασε φωτιά στο γκαράζ το βράδυ της Τρίτης. Η κλίση οφείλεται στη συσσώρευση υδάτων, ενώ υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο γκαράζ του πλοίου. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι δόθηκε εντολή για την εκκένωση του πλοίου.
 
Η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες απάντλησης και αδειάσματος των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια. Σημειώνεται ότι η φωτιά στο πλοίο έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο γκαράζ του πλοίου
«Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είχε ξεκινήσει από Πειραιά και είχε προορισμό τα Χανιά. Η φωτιά ξέσπασε ενώ το πλοίο ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Τετάρτης, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.