Όπως αναφέρεται στη σελίδα του «Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», αποφασίστηκε να διεξαχθεί στη ΔΕΘ μια διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και όχι τρεις, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Είχε προγραμματιστεί συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά σύμφωνα με τον «Φορέα» οι διοργανωτές την ακύρωσαν λόγω φόβου παρέμβασης «ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών» ομάδων. «Η αγωνία πολλών συμπατριωτών για την πιθανή αποσυσπείρωση και διάσπαση του αγώνα η προβοκατόρικη δράση και κινητικότητα ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών ομάδων και η πρόθεση για κατασκευή εντυπώσεων και ευθυνών από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα μέσα που την εκπροσωπούν, μας αναγκάζει να ματαιώσουμε την Συναυλία – Συλλαλητήριο».

Αναμένεται να κινητοποιηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μητροπολίτες και κληρικοί, επαγγελματικά, αθλητικά, εξωραϊστικά χριστιανικά σωματεία και σύλλογοι κ.α. Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει «παράθυρο» για μελλοντικές διεκδικήσεις γειτονικών χωρών εις βάρος της Ελλάδας. «Για την υπογραφή στις Πρέσπες δε ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη ούτε της Βουλής, ούτε του υπουργικού συμβουλίου, ενώ δίνει τη “μακεδονική” εθνότητα σε σλάβους βαφτίζοντας τη σλαβική τους Γλώσσα ως “μακεδονική”. Τέτοιες απόψεις είχαν μόνο οι προπαγανδιστές στο παρελθόν. Παράλληλα ανοίγει “παράθυρο” για μελλοντικές διεκδικήσεις εκ μέρους των σλάβων των Σκοπίων αλλά κι άλλων γειτόνων που θα αποδειχθούν καταστροφικές για τη χώρα μας».