Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο, που μίλησε στο ρ/σ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, «Πρακτορείο 104,9», οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη κυμαίνονται στα «περσινά επίπεδα περίπου, με μια αύξηση της τάξης του 10%»,
 
Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ακόμη ότι σκοπός της ελληνικής αστυνομίας είναι να διαφυλάξει τον οικονομικό, εμπορικό και πολιτικό χαρακτήρα ενός διεθνούς γεγονότος, όπως είναι η ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας πως οι σχεδιασμοί στην εφετινή έκθεση διαφέρουν «ποιοτικά και όχι ποσοτικά».
 
«Το κριτήριο για το σχεδιασμό των μέτρων είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Σταδιακά γίνεται η ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων. Έχει αρχίσει από την Τετάρτη με αποκορύφωμα το Σάββατο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια της ΔΕΘ» διευκρίνισε ο Θ. Χρονόπουλος.
 
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, είναι εμφανής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα και διακριτική» και τόνισε πως «κύριο μέλημα μας είναι η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα δίνουμε τους δρόμους άμεσα μόλις ελευθερώνονται, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Καλό όμως είναι να αποφύγουν οι πολίτες να πάρουν το αυτοκίνητο τους στο κέντρο, τουλάχιστον το Σάββατο».
 
Αναφερόμενος δε στις νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν και περικλείονται στα μέτρα, όπως η χρήση ελικοπτέρου και drones, είπε πως «σε ένα τέτοιο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός όπως η ΔΕΘ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ιδιαίτερα αυξημένες δυνάμεις ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, πτήσεις ελικοπτέρων, αυξημένες περιπολίες αστυνομικών, εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία και αυξημένη παρουσία επιτελικών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή αναμένεται να επιχειρήσουν και αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.