Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM104,9», ο Π. Ανανιάδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το χτίσιμο 30 νέων σχλοικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία. «Προγραμματίζουμε να γίνουν 15 στη Θεσσαλονίκη και άλλα 15 στους υπόλοιπους νομούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία θα κατασκευαστούν 30 νέα σχολεία».

Παράλληλα, στάθηκε στη σχολική χρονιά που ξεκινά και επισήμανε πως όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκεται στις θέσεις τους, όπως και τα βιβλία. Δήλωσε ότι έχουν προσληφθεί περίπου 20.000 εκπαιδευτικοί και τα όποια έκτακτα κενά προκύψουν θα αντιμετωπιστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ), όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις του και τα βιβλία επίσης βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι και σήμερα θα μοιραστούν στα παιδιά. Φέτος για πρώτη φορά έχουν προσληφθεί περίπου 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και όλοι είναι ήδη στις θέσεις τους» και συμπλήρωσε πως «τα κενά που θα παρουσιαστούν που είναι έκτακτα, θα αντιμετωπιστούν στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν».