Τρία στοιχεία προκαλούν το ενδιαφέρον τους.

Πρώτο, η λιτή αλλά σημαντική δήλωση του αρχηγού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Νικολάι Μακάροφ. «Όλα τα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα παρουσιάσουν ένταση στο τέλος της Άνοιξης και το Καλοκαίρι» ειπε. Και πρόσθεσε. «Το πρόβλημα περνά σε νέα φάση και κάποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί πιθανότατα κοντά στο Καλοκαίρι».

Ο στρατηγός δεν εξήγησε τι είδους απόφαση πρέπει να αναμένουμε, έκανε όμως την ακόλουθη αποκάλυψη. «Ως πρόσφατα είχαμε έναν στρατηγό σε επιφυλακή σε κάθε διοίκηση μεγάλης μονάδας. Τώρα δημιουργήσαμε ένα στρατηγείο το οποίο λαμβάνει όλες τις πληροφορίες (σχετικά με το Ιράν) ακαριαία».

Το δεύτερο, είναι οι πληροφορίες αμερικανικών πηγών σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν έχει «έτοιμα για άμεση δράση» σκάφη-καμικάζι στον Περσικό Κολπο. Μικρά πλοιάρια μεγάλης ταχύτητας με πλήρωμα δυο ή τριών ανδρών προορισμένα να επιτεθούν σε μεγάλα πολεμικά σκάφη και να τα ανατινάξουν.

Τέλος, το τρίτο στοιχείο το οποίο συγκέντρωσε σήμερα την προσοχή των Ρώσων αναλυτών είναι οι πληροφορίες αραβικής προέλευσης που αναφέρονται στο «σημαντικό στρατιωτικό γεγονός» που προανήγγειλε προχθές ο πρόεδρος Αχμαντινεζάντ. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για πυραύλους μεγάλης εμβελειας -τόσης ώστε να καλύπτεται το Ισραήλ και οι αμερικανικές βάσεις στην Ανατολική Ευρωπη.