Η εκλογική νίκη του ακροδεξιού Μπολσονάρου την Κυριακή έφερε ικανοποίηση σε ηγέτες της ακροδεξιάς άλλων χωρών. Σύμφωνα με την Ισπανική Εlpais, η Μ. Λεπέν του έδωσε συγχαρητήρια επισημαίνοντας ότι έχει την ευκαιρία «να βελτιώσει την οικονομική και δημοκρατική κατάσταση και την κατάσταση ασφαλείας που κινδυνεύουν στη Βραζιλία».  Υποστήριξε ότι «οι πολίτες της Βραζιλίας τιμώρησαν τη διαφθορά και την τρομακτική εγκληματικότητα που ευημερούσαν υπό τις ακροαριστερές κυβερνήσεις».

Ωστόσο, ούτε ο Μακρόν αποδοκίμασε την εκλογή του Μπολσονάρου, που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι υπέρ των δικτατορικών καθεστώτων. Συγκεκριμένα, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι «η Γαλλία και η Βραζιλία διατηρούν μια στρατηγική σχέση η οποία βασίζεται στις κοινές αξίες του σεβασμού και της προώθησης των δημοκρατικών αρχών. Με σεβασμό προς αυτές τις αξίες η Γαλλία επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Βραζιλία».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ισχυρίστηκε ότι «και στη Βραζιλία οι πολίτες έδιωξαν την αριστερά», ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του» στην ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βραζιλία, καθώς και στη συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και στο Ρίο ντε Ζανέιρο στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο της G20 και των Brics, που συνενώνει τις «αναδυόμενες δυνάμεις» (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έδειξε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε πως θα δουλέψουν μαζί στο εμπόριο και τα εξοπλιστικά. «Είχα μια πολύ ευχάριστη συνομιλία με τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας που κέρδισε με σημαντική διαφορά τις εκλογές. Συμφωνήσαμε ώστε οι χώρες μας να εργαστούν από κοινού στον τομέα του εμπορίου, των εξοπλιστικών και σε όλα τα υπόλοιπα. Εξαιρετική συνομιλία! Συγχαρητήρια!».


Ικανοποιημένος είναι και ο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, που τόνισε ότι ευελπιστεί να ξεκινήσει σύντομα η συνεργασία τους. «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Βραζιλίας. Ελπίζω ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τις καλές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και για την ευημερία των πολιτών μας».