Ο επικεφαλής του Κ.Κ. Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, το κόμμα του οποίου οργάνωνε τις δικές του συγκεντρώσεις και δεν συμμετείχε επισήμως στις διαδηλώσεις που οργάνωσε η φιλελεύθερη αντιπολίτευση μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία συνεργασίας με το “Σύνδεσμο των Ψηφοφόρων”.

“Υπέγραψα μια συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο των Ψηφοφόρων”, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ζιουγκάνοφ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος των Ψηφοφόρων διευκρίνισε πως η συμφωνία αναφέρεται κυρίως στο συντονισμό της δουλειάς των παρατηρητών των προεδρικών εκλογών, με τις οποίες ο σημερινός πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν (πρόεδρος από το 2000 ως το 2008) σκοπεύει να επιστρέψει στο Κρεμλίνο έπειτα από ένα διάλειμμα που υπαγορεύτηκε από τον περιορισμό των διαδοχικών προεδρικών εντολών.

“Αυτό θα επιτρέψει να καταστεί το αποτέλεσμα της δουλειάς των παρατηρητών προσιτό σε όλους και πραγματικά χρήσιμο για την κοινωνία”, εξήγησε το κίνημα.

Ο Σύνδεσμος των Ψηφοφόρων είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους, μπλόγκερ, συγγραφείς και καλλιτέχνες, όπως η μυθιστοριογράφος Λιουντμίλα Ουλίτσκαγια και ο αρχηγός του ροκ συγκροτήματος DDT Γιούρι Σεβτσούκ, για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους πριν από την ψηφοφορία και να επιβλέψει τη διεξαγωγή της.