Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Α. Νάλες ισχυρίστηκε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πρέπει να υιοθετήσει μια πολιτική που θα ακολουθεί το πνεύμα ρητορικής κατά των δεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως μια κοινή στρατηγική εναντίον των δεξιών δυνάμεων που απορρίπτουν την Ευρώπη. Πρέπει και στο εθνικό επίπεδο και στη Γερμανία να συνεργαστούμε πιο στενά. Διότι κι εδώ υπάρχουν δεξιές, ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες απορρίπτουν το σύστημά μας και ζημιώνουν την δημοκρατία. Στο ευρωπαϊκό επίπεδο αυτό είναι στις ευρωπαϊκές εκλογές την επόμενη χρονιά κάτι απαραίτητο».

Έθεσε ευθέως το θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως χρειάζεται μια κοινή στρατηγική εναντίον εκείνων των δεξιών «οι οποίοι πραγματικά λένε αυτή την Ευρώπη την απορρίπτουμε, θέλουμε να επιστρέψουμε στα εθνικά κράτη».

«Χρειαζόμαστε επειγόντως μια κοινή στρατηγική εναντίον εκείνων των δεξιών οι οποίοι πραγματικά λένε “αυτή την Ευρώπη την απορρίπτουμε, θέλουμε να επιστρέψουμε στα εθνικά κράτη”. Αυτό το θεωρώ απολύτως λάθος δρόμο. Και χάρηκα πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου, ώστε να μπορέσουμε εδώ, από κοινού, να δείξουμε (τη θέση μας) και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό

Αυτό σημαίνει πχ να συνεργαστούμε ήδη κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, να συνεργαστούμε και μετεκλογικά. Είναι κάτι που θέλουμε να το συνεχίσουμε και κατάλαβα ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει μια τέτοια συμμαχία και σε εθνικό επίπεδο. Και αυτό το θεωρώ πολύ καλό. Υπάρχουν και σε άλλες χώρες τέτοιες προσπάθειες».