Μιλώντας την Παρασκευή στο Thessaloniki Summit 2018, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η σημερινή λογική της κυβέρνησης δημιουργεί εμπόδια στους επενδυτές, χωρίς να τους προσφέρει κίνητρα. Τόνισε πως στόχος του σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός είναι να έχει κλείσει το επενδυτικό κενό σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες δουλειές, μέσα από ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Η δημόσια διοίκηση δεν μπαίνει καν στον κόπο να σκεφτεί τι ενδιαφέρει τον επενδυτή, δεν αφαιρεί επενδυτικά αντικίνητρα και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες δουλειές. Και  ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι η αύξηση των επενδύσεων ώστε το επενδυτικό κενό να κλείσει σε μια πενταετία και η ανάκαμψη της οικονομίας να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες δουλειές.

Ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για εγχώριες παραγωγικές επενδύσεις είναι απολύτως αναγκαίο και είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τουρισμός, μέταλλα και εξόρυξη, τρόφιμα, φάρμακα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, εφοδιαστική αλυσίδα, logistics, ψηφιακή οικονομία και κυκλική οικονομία είναι μερικοί μόνο από τους κλάδους που σήμερα που μιλάμε υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και από ξένους, αλλά και από Έλληνες επενδυτές».

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως κινείται στη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα», μέσω εικονικών υπερπλεονασμάτων και άκρατης παροχολογίας, βλάπτοντας σοβαρά την εικόνα της χώρας και ναρκοθετώντας το μέλλον της.

«Μετά λόγου γνώσεως, λέω ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα για τη χώρα μας. Τα εικονικά υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία δεν είναι το καλύτερο διαβατήριο για να βγούμε και να δανειστούμε με λογικό κόστος από τις αγορές. Και η άκρατη παροχολογία του κ.Τσίπρα, που νεκρανασταίνει τη χειρότερη εκδοχή της  λογικής «Τσοβόλα δώστα όλα», βλάπτει σοβαρά την εικόνα της χώρας και ναρκοθετεί το μέλλον της. Θα τρώμε από τις σάρκες μας, κυρίες και κύριοι, όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας το μεγάλωμα της πίτας,  δηλαδή την γρήγορη αύξηση του Α.Ε.Π. και της απασχόλησης».