Σύμφωνα με πληροφορίες του Independent, τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει ποτέ την πολιτεία της Καλιφόρνια. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή αυξάνοντας κατά πολύ την λίστα των αγνοουμένων, που την Πέμπτη βρισκόταν στους 630.

Ωστόσο η o αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια  Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι, «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για έναν κατάλογο ονομάτων που δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις».

Το BBC αναφέρει πως περίπου 47.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών. Αρκετοί από τους πολίτες ζητούν να γυρίσουν στις κατοικίες τους, με τις αρμόδιες Αρχές να συνιστούν ψυχραιμία μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.

Περισσότεροι από 9.500 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ στις ομάδες διάσωσης συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ώστε να διευκολύνουν στην εξεύρεση παγιδευμένων ανθρώπων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στρέφουν πλέον τον κύριο όγκο των δυνάμεων τους στο πύρινο μέτωπο του Camp Fire, το οποίο έχει περιοριστεί κατά 50%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κατάσταση είναι δύσκολο να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν τα τέλη Νοεμβρίου.