Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας,  την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (και την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Μεγαρέων, Ελευσίνας και Σπετσών. Η περιφερειάρχης Αττικής τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων», καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

Στον Νομό Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του ίδιου δήμου.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα οδήγησαν τον δήμο στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο».

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου ύστερα από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές, όπως και στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Εκτός λειτουργίας και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, αλλά και στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

Στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας ο ολικός παγετός υποχρέωσε τους δημάρχους να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Έτσι, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς και στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον δήμο Δεσκάτης, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς όλα τα σχολεία του νομού θα είναι αύριο κλειστά εξαιτίας της συμμετοχής των σχολείων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις «Ραγκουτσάρια 2019».

Στα Ιωάννινα κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, λόγω του παγετού τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο.

Στη Λάρισα δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία με έδρα τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου.

Την αναστολή λειτουργίας των σχολείων του δήμου Ασπρόπυργου αποφάσισε ο δήμαρχος Ν. Μελετίου. Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.